CAMILLA KORSHOLM

Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har siden uddannet mig til coach, pilates instruktør og sidst Umahro certificeret sundhedsrådgiver.

Lige siden jeg var ganske ung har mit hjerte banket for dyrevældfærd, økologi og sundhed og jeg har det meste af mit voksne liv haft et deltidslandbrug med mange forskellige husdyr, kæledyr og køkkenhaver.

Selvom jeg altid har interesseret mig for at lave sund mad, har jeg ikke altid selv haft en sund livsstil. Jeg har f.eks. ikke altid fået nok motion og jeg røg ’on and off’ indtil jeg var 32 år. Efter at jeg har fået børn og holdt op med at ryge har jeg også haft tendens til at være lidt for tyk.

Jeg har altid haft tendens til at blive syg. Især luftvejsinfektioner har jeg døjet med og jeg har også diagnoserne: allergi og astma. Men der har også været alt muligt andet i vejen, som var helbredsmæssigt udfordrende og det blev egentlig bare værre og værre og jeg fik mere og mere medicin.

På et tidspunkt begyndte jeg at interessere mig for, hvad baggrunden for mine helbredsmæssige udfordringer kunne være. Medicin kunne i et vist omfang hjælpe mig med mine symptomer, men ikke få fat i den biologiske ubalance, der forårsagede dem.

Derfor bookede jeg en tid hos Umahro Cadogan, som er ekspert i Functional Medicine, får at se om jeg med hans hjælp kunne stoppe den nedadgående spiral med mere og mere sygdom og mere og mere medicin.

Ved at rette op på en helt skæv fordøjelse, udbedre vitamin og mineralmangel, ved at udelukke madvarer der for mig er skadelige og ved at justere mine livsstilsvaner, har jeg det nu bedre end nogensinde.

Ved at bruge Funktionel Medicine-tilgangen, hvor man kigger på de bagvedliggende årsager og faktorer til sygdom og symptomer, har jeg fundet ud af hvad jeg selv kan gøre med kost, motion, søvn, afstressning og målrettede kosttilskud og det inspirerede mig til at tage Umahros uddannelse og blive sundhedsrådgiver, så jeg kan hjælpe andre med det samme.